h

Sloopkogel voor staatssecretaris van Rijn

1 oktober 2014

Sloopkogel voor staatssecretaris van Rijn

Donderdag 2 oktober zal de SP in Groningen staatssecretaris van Rijn in Leek symbolisch een grote sloopkogel aanbieden. De partij wil met de actie protesteren tegen de grote bezuinigingen die het kabinet van PvdA en VVD doorvoeren in de zorg.

Van Rijn is in Leek als onderdeel van een tour door het land. Bij elke plaats die hij aandoet kan hij rekenen op protest van onder andere de FNV en de SP. Het kabinet bezuinigt fors op onder andere de thuiszorg, ouderenzorg, jeugdzorg en de zorg voor mensen met een beperking. Daarmee staan ook tienduizenden banen op de tocht. De SP wil duidelijk maken dat deze plannen de samenleving kapot maken.

Woordvoerder Jimmy Dijk: “De staatssecretaris is verantwoordelijk voor een enorme afbraak van de zorg in Nederland. Als dit kabinet zijn zin krijgt is er voor onze ouderen straks nauwelijks plek meer in verzorgingshuizen, terwijl er op de thuiszorg keihard bezuinigd wordt. De jeugdzorg wordt met te weinig geld over de schutting van de gemeenten geworpen. Van Rijn sloopt onze zorg.”

De SP in Groningen voert al langere tijd actie tegen de bezuinigingen en voor goede zorg in de buurt. Maakt u zich ook zorgen over de bezuinigingen? Benieuwd wat u kunt doen om mee te helpen? Blijf niet mokkend aan de kant staan.

Foto bovenaan: SP Groningen Creative Commons-Licentie

U bent hier