h

Zorgcoöperatie Loppersum uitgroepen tot Held van de Leefbaarheid

18 juni 2016

Zorgcoöperatie Loppersum uitgroepen tot Held van de Leefbaarheid

Foto: SP Groningen
Zaterdag 18 juni riep de SP de Zorgcoöperatie Loppersum uit tot Held van de Leefbaarheid van het dorp. Partijleider Emile Roemer overhandigde bij het Dorpshuis op feestelijke wijze de prijs aan het bestuur van de coöperatie.

Roemer: “Groningen is een provincie van helden. Deze vrijwilligers zijn een fantastisch voorbeeld van hoe belangrijk het is om solidariteit te organiseren in een dorp als Loppersum. Zij laten zien dat ze er als dorpsbewoners voor elkaar zijn, ook als de leefbaarheid onder druk staat.”

Tijdens de middag was er muziek, spelletjes voor kinderen en de gelegenheid om met de SP-leider en Provinciale Statenfractie in gesprek te gaan.

De afgelopen maand vroeg de partij aan dorpsbewoners wie zich het hardst inzet voor de leefbaarheid in Loppersum. Vrijwilligers, Provinciale Statenleden en Tweede Kamerleden belden huis aan huis aan om daarover met de inwoners in gesprek te gaan. Uit de nominaties kwam naar voren dat de inzet van de zorgcoöperatie het meest wordt gewaardeerd.

Met de actie wil de SP aandacht vragen voor de mensen die samen hun dorp of wijk leefbaarheid houden. Naast Loppersum voerde de SP een vergelijkbaar onderzoek uit in Usquert, Heiligerlee, Tjuchem en Bareveld. Ook daar ontvangen gelukkige winnaars een prijs voor hun inzet als Held van de Leefbaarheid van hun dorp.

U bent hier