h

Leefbaarheid

Leefbaarheidsplannen, krimp, voorzieningen stad en platteland, welzijn

11 december 2019

Een goede start en kans op een goed leven

Foto: SP

Vandaag werd in de Statencommissie over de kadernota leefbaarheid gesproken.  SP Statenlid Joke Lesman gaf eerst haar complimenten aan de afdeling leefbaarheid en de kwaliteit van de Kadernota. Hier zit zoveel kennis en kunde dat wat de SP-fractie betreft het NPG ook prima naar de afdeling Leefbaarheid zou kunnen, en niet een complete organisatie op te tuigen hiervoor. 

Lees verder
30 juni 2016

SP wil studiefonds laten aanprijzen door bekende Groningers

De SP in de provinciale staten van Groningen wil dat bekende Groningers het provinciaal studiefonds gaan aanprijzen. Met deze regeling komt de provincie scholieren en studenten met mindervermogende ouders tegemoet te komen in de studie- en reiskosten. Lees verder
28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Leefbaarheid

Dit college heeft leefbaarheid tot één van haar belangrijkste thema’s gemaakt. Ook daar zijn wij trots op! Er is veel inzet nodig om Groningen ondanks krimp, gaswinning en bezuinigingen uit Den Haag op onder andere zorg leefbaar te houden. Vele helden in Groningen werken daar hard aan. Wij moeten hen ondersteunen, in plaats van in de steek laten.

Lees verder
28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Helden

Lees hier de hele bijdrage van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2016 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Deze algemene beschouwingen zijn opgedragen aan de helden van Groningen.

Lees verder
18 juni 2016

Zorgcoöperatie Loppersum uitgroepen tot Held van de Leefbaarheid

Foto: SP Groningen
Zaterdag 18 juni riep de SP de Zorgcoöperatie Loppersum uit tot Held van de Leefbaarheid van het dorp. Partijleider Emile Roemer overhandigde bij het Dorpshuis op feestelijke wijze de prijs aan het bestuur van de coöperatie. Lees verder
11 juni 2016

Emile Roemer is zaterdag in Loppersum. Kom ook!

Foto: SP

Zaterdag 18 juni roept de SP de Zorgcoöperatie Loppersum uit tot Held van de Leefbaarheid van het dorp. Partijleider Emile Roemer overhandigt om 14:00 uur bij het Dorpshuis op feestelijke wijze de prijs aan het bestuur van de coöperatie.

Lees verder
10 mei 2016

Dorpsbelangen Held van de Leefbaarheid in Adorp

Foto: SP Groningen
Vrijdag 29 april riep de SP de vereniging Dorpsbelangen uit tot Held van de Leefbaarheid van Adorp. Vrijwilligers en Statenleden van de partij zijn in april huis aan huis gegaan om te vragen wie zich het hardst inzet voor het dorp en daarvoor een prijs verdient. Lees verder
26 april 2016

SP zoekt Held van de Leefbaarheid in Loppersum

Zaterdag 30 april ging de SP in Loppersum op zoek naar de 'Held van de Leefbaarheid' van het dorp. Tientallen vrijwilligers, Provinciale Statenleden en kamerleden vroegen deur aan deur wie zich volgens de inwoners het hardst inzet voor de leefbaarheid in het dorp. Met de actie wil de SP aandacht vragen voor de mensen die samen hun dorp of wijk leefbaarheid houden.

Lees verder
8 april 2016

Meldweek Leefbaarheid groot succes

De Meldweek Leefbaarheid van de provincie Groningen heeft ruim 170 reacties opgeleverd. Op initiatief van de SP organiseerde de provincie de meldweek om op basis van ideeën en wensen van inwoners zelf extra geld in leefbaarheid te investeren.

Lees verder
30 maart 2016

SP-succes: Provincie organiseert Meldweek Leefbaarheid

Op initiatief van de SP organiseert de provincie Groningen volgende week een Meldweek Leefbaarheid. Statenleden van alle partijen staan dan klaar om ideeën en wensen van inwoners rondom leefbaarheid te verzamelen. U kunt bellen naar (050) 316 41 90. Of laat uw idee achter op meldweekleefbaarheid.nl. Lees verder

Pagina's

U bent hier