h

SP-oma’s met mattenkloppers in de hand in gesprek over stemrecht

15 maart 2019

SP-oma’s met mattenkloppers in de hand in gesprek over stemrecht

Foto: sp provincie / sp provincie

Vrijdag was SP-lijsttrekker Eelco Eikenaar op campagne in Winschoten. Dit deed hij samen met een groep oma’s die met mattenkloppers in de hand mensen opriepen om te komen stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

De partij maakt zich ernstig zorgen over de staat van de democratie als in veel delen van provincie de opkomst onder de 50% schiet. Een groep oudere SP-leden ging daarom met ludieke mattenkloppers langs de deuren om het belang van stemrecht onder de aandacht te brengen.

Foto: SP

Eikenaar: ‘Dit is een actie met een knipoog en serieuze ondertoon. In buurten waar de minste mensen gaan stemmen drukt de politiek de grootste stempel op de levens van mensen. Als iedereen stemt zal onze volksvertegenwoordiging er totaal anders uitzien en zullen politieke keuzes meer draagvlak hebben in de samenleving. Democratie is meer dan een keer in de paar jaar naar de stembus gaan, maar iedereen die verandering wil zal deze eerste stap moeten zetten. Want alleen als gewone mensen zich bemoeien met hun wijk, werk en wereld zal de politiek moeten luisteren.’

Foto: SP

‘SP-oma’ Wilma Herenius: ‘Wij vinden dat politiek te belangrijk is om aan politici over te laten. Wij weten hoe er geknokt is voor het algemeen kiesrecht. Dat mogen we niet zomaar verkwanselen. Wij gingen vandaag in gesprek over de staat van onze democratie. Wij roepen iedereen op om niet mokkend aan de kant te blijven staan. Niet stemmen is Rutte steunen en dat is niet in het belang van Groningen. Gelukkig hebben we onze mattenklopper niet hoeven te gebruiken en hebben we een aantal mensen kunnen overhalen om hun stem te laten horen woensdag.’

Foto: SP

De actie ‘democratie is geen speeltuin voor de rijken’ startte vrijdag  bij speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten. Bij dit stembureau stemden in 2015 nog geen 1 op 3 mensen voor de Provinciale Staten. De actievoerders gingen bij de deur in gesprek met potentiële niet-stemmers over het belang van deelname aan de democratie. SP'ers bezoeken de komende dagen nog tientallen wijken en buurten met een traditioneel lage opkomst.

U bent hier