h

Vlamovenflat

23 april 2024

Vlamovenflat

Foto: SP

Afgelopen zaterdag waren Fenna en Agnes van de statenfractie wederom aanwezig bij de Vlamovenflat in Delfzijl om de bewoners te ondersteunen tijdens een actie.

De bewoners hebben het IMG, gemeenteraadsleden én de verhuurder uitgenodigd om ze te laten luisteren naar de zorgen en eisen die ze hebben.
Helaas heeft de verhuurder zelf geen gehoor gegeven aan de oproep van de bewoners, maar heeft hij wel een contactpersoon langs laten komen.

De groninger sp statenfractie heeft meerdere malen in de staten aandacht gevraagd voor de vlamovenflat, middels schriftelijke vragen én door de problemen te benoemen in bijdrages.

Zie hier de bijdrage over de Vlamovenflat tijdens de commissie op 10 april:

https://dvhn.nl/groningen/eemsdelta/Bewoners-van-flat-Delfzijl-eisen-duidelijkheid-over-aardbevingsschade-Hoe-leg-ik-dit-uit-aan-mijn-kind-29006621.html

Op 23 april is er een bewonersavond georganiseerd door het IMG, daar werden vele vragen beantwoord over de voortgang van de schadeopname en versterking. Op 1 mei zal worden gestart met de schadeopname. Agnes was op verzoek van de bewoners deze avond mee om hun te ondersteunen.

https://dvhn.nl/groningen/Judith-47-en-Maaike-27-blij-met-uitleg-IMG-over-Vlamovenflat-in-Delfzijl-maar-de-zorgen-blijven.-Nog-steeds-geen-zekerheid-29012389.html

Zie ook onze eerdere berichtgeving over de vlamovenflat:

https://provinciegroningen.sp.nl/nieuws/2024/04/tou-eem-img-bewoners-vlamovenflat-voeren-actie-voor-veilige-woonomgeving

Reactie toevoegen

U bent hier