h

Jan Hein Mastenbroek

06-14231121

Wie ben je en wat doe je naast het Statenwerk?

Mijn naam is Jan Hein Mastenbroek en naast het Statenwerk ben ik advocaat in Groningen. Ik werk met name in faillissementen en doe daarnaast regelmatig zaken voor FNV.

Hoe ben je bij de SP terecht gekomen?

In mijn studententijd ben ik in contact gekomen met een aantal SP'ers. Van huis uit ben ik ook links opgevoed. Uiteindelijk ben ik in 1997 lid geworden.

Waar haal je inspiratie uit?

Ik vind het inspirerend om mensen die een probleem hebben, te helpen om dat probleem op te lossen.

Speerpunt in de Staten: In de Staten zit ik in de commissie Ruimte, natuur en leefbaarheid. Ik doe dan ook met name onderwerpen die in die commissie behandeld worden. Met name natuurbeheer (de Ecologische Hoofdstructuur), maar ook zaken als de aardgasbevingen en waterbeheer, houden mij bezig.

Grootste succes/ mooiste moment: Dat de SP de grootste partij is geworden bij de laatste verkiezingen, niet alleen in de Provincie, maar ook in de stad. Dat wij de grootste zouden worden in de Provincie hadden we stiekem wel gehoopt, maar dat we ook de grootste werden in de stad was een heel mooi moment, voor mij én voor de SP.

Mooiste plekje in Groningen:

Vlak bij mijn huis in Lucaswolde ligt het dwarsdiep gebied. Dit is een schitterend gebied, waar een beek ontspringt. Hier komen heel bijzondere planten en dieren voor.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Niets. Als ik vrij ben, zit ik graag thuis, liefst in de zon buiten en doe ik helemaal niets. Helaas kan dat maar zelden.

Rode tip: (welk boek, film, cd of kunstwerk tip je ons?)

Misschien niet echt Rood, maar ik tip de film "Framing the other". Die gaat over een groep toeristen die op bezoek gaat bij een "inheems volk" in Afrika. De bewoners dossen zich bizar uit, met alles wat ze maar kunnen vinden, omdat de toeristen dat leuk vinden. De toeristen betalen per foto, maar hebben een echt authentieke ervaring.

Anders nog iets:

Kijk ook eens op http://www.theetuinlucaswolde.nl

U bent hier