h

‘Tijd voor links college in Groningen’

27 februari 2011

‘Tijd voor links college in Groningen’

Groenlinks, PvdA en SP moeten bij een goede uitslag bij de Statenverkiezingen proberen de handen ineen te slaan voor een sociaal Groningen. Dat was de belangrijkste boodschap tijden de manifestatie voor een sociaal Groningen die de partijen afgelopen zaterdag samen met FNV organiseerden.

Naast Tweede Kamerleden spraken op het waagplein in Groningen ook mensen uit zorg, onderwijs en de schoonmaak over hun strijd voor een beter Nederland. Gast van de SP was Paula Groenboom, schoonmaker bij DUO/belastingdienst. DUO wilde bij een verhuizing de schoonmakers op straat zetten. De schoonmakers hebben enkele maanden actie gevoerd om mee over te gaan. Dat is nu met succes afgerond: alle 36 houden ze hun baan. SP- Kamerlid Ronald van Raak stelde de schoonmakers als voorbeeld voor de groepen die nu de klappen opvangen van het rechtse afbraakbeleid van het kabinet Rutte. ‘Laten we woensdag beginnen met Nederland beter te maken en links de meerderheid bezorgen in de Staten van Groningen en de Eerste Kamer’, aldus van Raak.

Lijsttrekker Lian Veenstra van de SP stak tijdens het slotdebat op TV Noord nogmaals de hand uit naar PvdA en Groenlinks. ‘Het is tijd voor een Groningse vuist tegen Haagse vernielzucht, waar het kan moeten we zij aan zij staan voor een socialer Nederland en Groningen’, zegt Veenstra.

U bent hier