h

SP presenteert Werkplan voor Groningen

5 maart 2015

SP presenteert Werkplan voor Groningen

Foto: SP Groningen

Afgelopen donderdag heeft de Socialistische Partij een Werkplan voor Groningen gepresenteerd. Kamerlid Sadet Karabulut presenteerde het plan samen met lijsttrekker Sandra Beckerman en de vijf SP-wethouders tijdens een werkbezoek aan zorginstelling Nieuw Woelwijck in Sappemeer.

De SP wil dat er fors wordt geïnvesteerd om Groningers aan het werk te helpen. Met dit plan presenteert zij plannen om de werkgelegenheid te stimuleren. Beckerman:

"De werkloosheid in de provincie is veel te hoog, bijna tien procent van de Groningers heeft geen werk. Dat is aanzienlijk meer dan het landelijk gemiddelde. Als SP willen wij voor meer werk zorgen door te investeren, bijvoorbeeld in de zorg, maar ook in scheepsbouw en in innovatieve vezelteelt. Veel te lang is Groningen achtergesteld als het gaat om investeren in werk. Het wordt tijd om eindelijk echt op te komen voor werk in Groningen."

Niet alleen de provinciale, maar ook de landelijke SP maakt zich hard voor forse investeringen in de werkgelegenheid. De SP wil voornamelijk banen creëren in de publieke sector zoals zorg, onderwijs, sociale werkplaatsen, politie, maar ook een extra stimulans voor de bouw. SP-kamerlid Karabulut:

"Ook de rijksoverheid heeft een verantwoordelijkheid om fors te investeren in werkgelegenheid. Dat geldt voor alle provincies, maar voor Groningen al helemaal. Het kabinet moet investeren in de provincie, bijvoorbeeld door van iedere kubieke meter gas die hier gewonnen wordt 0,05 cent te steken fonds voor economische versterking van Groningen."

U bent hier