h

SP wil duidelijkheid over ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen

15 februari 2016

SP wil duidelijkheid over ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen

De SP in de Provinciale Staten wil duidelijkheid over de toekomst van de zorg in Noord-Oost Groningen. Met de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda zal op termijn het ziekenhuis in Delfzijl, zoals het er nu is, verdwijnen.

Wel is er volgens de nog onderhandelende partijen ruimte voor zogeheten "1,5e-lijnszorg", wat tussen huisartszorg en specialistische ziekenhuiszorg in zou moeten gaan zitten. De SP heeft vragen gesteld over wat dit precies moet gaan inhouden. Ook wil de SP helder hebben hoe gezorgd wordt dat de zorg goed bereikbaar blijft voor alle Groningers.

SP-statenlid Christiaan Serbanescu:

"Het is nog steeds niet duidelijk wat wordt bedoeld met deze 1,5e-lijnszorg. Voor welke behandelingen kunnen Noord-Oost Groningers ook in de toekomst gewoon nog in de regio terecht en waarvoor moeten ze naar andere ziekenhuizen?"

Volgens de SP is het tijd dat er helderheid komt vanuit de Ommelander Ziekenhuisgroep (OZG) en de zorgverzekeraar. Serbanescu:

"Het is tijd dat er concrete plannen komen. De onderhandelende partijen blijven vaag, maar de Provincie kan misschien meer duidelijkheid krijgen. Het mag niet gebeuren dat straks een deel van onze provincie zonder goede, bereikbare zorg komt te zitten".

U bent hier