h

Christiaan Şerbănescu-Kele

 

18 november 2017

SP: meer duidelijkheid over incidenten kerncentrale Emsland

Foto: Geralt / Pixabay

Deze week berichtten diverse media dat de Emsland-kerncentrale bij Lingen, enkele tientallen kilometers over de grens bij Ter Apel, lekt. Uit de nieuwste berichten lijkt het gelukkig om een klein incident te gaan. In oktober kregen kinderen die ten zuidoosten van de lijn Delfzijl-Groningen wonen nog jodiumpillen omdat dit gebied getroffen kan worden bij een ramp in de Emsland kerncentrale. De SP verbaast zich erover dat er vanuit de overheid geen officiële berichten aan inwoners afgeeft over incidenten bij de centrale en heeft om opheldering gevraagd in zowel de Tweede Kamer als de Provinciale Staten van Groningen.

Lees verder
5 september 2017

SP Provincie Groningen: Democratiseer duurzame energie!

Foto: SP

De Socialistische Partij in de Provinciale Staten van Groningen wil de energievoorziening democratischer maken. Onder het huidige systeem wordt belastingsgeld gebruikt om indirect grondspeculatie te subsidiëren en zijn de lusten en lasten vaak scheef verdeeld. Ook worden energieprojecten te vaak van boven afgedwongen zonder te luisteren naar zorgen vanuit de bevolking. Daarom heeft de SP een notitie met een aantal voorstellen uitgewerkt, waaronder het oprichten van een provinciaal energiebedrijf.

Lees verder
14 juli 2017

SP: Breng risico’s aardwarmte goed in kaart

Gisteren publiceerde het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) een rapport over geothermie, ook wel aardwarmte genoemd. Hierin uitte het SodM zorgen over mogelijke veiligheidsrisico’s van aardwarmte, zeker in aardbevingsgebieden. De SP in de Groninger Staten wil hier meer duidelijkheid over en vraagt het Provinciebestuur om de risico’s in kaart te brengen.

Lees verder
22 juni 2017

Nederlandse en Duitse socialisten: De Friesenbrücke is van de mensen, niet van de Meyer-Werft!

Tot er eindelijk weer treinen van Groningen naar Duitsland zullen rijden, lijkt eeuwig te gaan duren. De onbevattelijk lange vertraging bij het herstel van de Friesenbrücke komt doordat de private belangen van één groot bedrijf zijn voorgetrokken op de belangen van de bevolking. Dat signaleren de Socialistische Partij en hun Duitse zusterbeweging Die Linke.

Lees verder
13 mei 2017

Noordelijke Statenleden: “Maak eindelijk vaart met reparatie treinbrug Weener”

Vandaag hebben Statenleden van meerdere partijen uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel hun onvrede laten horen over vertraging rondom de reparatie van de Friesenbrücke, waarover het treinverkeer vanuit Groningen naar Duitsland gaat. Dit deden ze tijdens een zitting met parlementariërs van de Duitse deelstaat Niedersachsen.

Lees verder
10 maart 2017

Gouden Vinger aan de Pols voor Treant

Foto: SP Groningen
Vrijdag 3 maart overhandigde het Actiecomité Ons Refaja samen met de SP een gouden Vinger-aan-de-pols aan het bestuur van Treant Zorggroep. Dit deden ze om te laten zien dat zij de ontwikkelingen rondom het ziekenhuis nauwlettend in de gaten zullen houden. Vorige maand werd bekend dat naar aanleiding van acties door inwoners van Stadskanaal de verloskunde en spoedeisende hulp open blijven in het Refaja Ziekenhuis. Lees verder
1 maart 2017

SP: buspersoneel verdient zekerheid en echte banen

Foto: SP Groningen
De SP-fractie in Provinciale Staten vindt dat personeel bij het busbedrijf in Groningen meer zekerheid verdient. Het aanbestedingscircus gaat ten koste van zekerheid en echte banen volgens Statenlid Christiaan Serbanescu-Kele. De partij roept het provinciebestuur op om bij de nieuwe aanbesteding voor het busvervoer in de provincie de positie van het personeel zo goed mogelijk te beschermen. Lees verder
11 februari 2017

SP en Provinciebestuur: houd OV betaalbaar voor iedereen

Foto: SP Groningen

Komende vrijdag beslist het OV-bureau over een pakket van maatregelen waarmee de veiligheid op de bus moet worden verbeterd. Een van de maatregelen is het verhogen van de prijs van de Eurokaartjes op de bus. De reden hiervoor is dat de grote hoeveelheid contant geld op de bus een aanleiding kan zijn voor criminaliteit. De SP begrijpt het probleem van veel geld op de bus, maar wil voorkomen dat de maatregel een ordinaire prijsverhoging wordt.

Lees verder
3 februari 2017

Actiecomité 'Ons Refaja' opgericht

Afgelopen donderdag hebben inwoners van Stadskanaal het actiecomité Ons Refaja opgericht tijdens een bijeenkomst met Tweede Kamerlid Henk van Gerven waar gevierd werd dat de verloskunde en spoedeisende hulp behouden blijven. Het comité gaat de vinger aan de pols houden, om te voorkomen dat de toekomst het ziekenhuis verder wordt uitgekleed. Op één avond schreven vijftig mensen zich in voor het comité.

Lees verder
31 januari 2017

SP-succes: Refaja behoudt spoedeisende hulp en verloskunde

Foto: Gouwenaar

De SP is blij dat na acties van gemeenten en inwoners de Treant Zorggroep heeft toegezegd dat de spoedeisende hulp en de verloskunde in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal blijven. Eerder overwoog het ziekenhuis nog sluiting van deze afdelingen. Hierop kwam een brede protestbeweging van inwoners en gemeenten op gang, waaronder de SP-petitie “Red het Refaja”, die in twee weken tijd door 2300 mensen werd gesteund.

Lees verder

Pagina's

U bent hier