h

Ziekenhuizen

10 maart 2017

Gouden Vinger aan de Pols voor Treant

Foto: SP Groningen
Vrijdag 3 maart overhandigde het Actiecomité Ons Refaja samen met de SP een gouden Vinger-aan-de-pols aan het bestuur van Treant Zorggroep. Dit deden ze om te laten zien dat zij de ontwikkelingen rondom het ziekenhuis nauwlettend in de gaten zullen houden. Vorige maand werd bekend dat naar aanleiding van acties door inwoners van Stadskanaal de verloskunde en spoedeisende hulp open blijven in het Refaja Ziekenhuis. Lees verder
3 februari 2017

Actiecomité 'Ons Refaja' opgericht

Afgelopen donderdag hebben inwoners van Stadskanaal het actiecomité Ons Refaja opgericht tijdens een bijeenkomst met Tweede Kamerlid Henk van Gerven waar gevierd werd dat de verloskunde en spoedeisende hulp behouden blijven. Het comité gaat de vinger aan de pols houden, om te voorkomen dat de toekomst het ziekenhuis verder wordt uitgekleed. Op één avond schreven vijftig mensen zich in voor het comité.

Lees verder
31 januari 2017

SP-succes: Refaja behoudt spoedeisende hulp en verloskunde

Foto: Gouwenaar

De SP is blij dat na acties van gemeenten en inwoners de Treant Zorggroep heeft toegezegd dat de spoedeisende hulp en de verloskunde in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal blijven. Eerder overwoog het ziekenhuis nog sluiting van deze afdelingen. Hierop kwam een brede protestbeweging van inwoners en gemeenten op gang, waaronder de SP-petitie “Red het Refaja”, die in twee weken tijd door 2300 mensen werd gesteund.

Lees verder
26 januari 2017

2 februari: Bijeenkomst 'Red het Refaja' met Lilian Marijnissen

Foto: SP

Volgende week donderdag organiseert de SP in het Theather Geert Tijs in Stadskanaal een grote actieavond voor het behoud van een volwaardig Refaja-ziekenhuis. SP-kamerlid Renske Leijten spreekt op de avond, die wordt gehouden naar aanleiding van de SP-petitie 'Red het Refaja, die inmiddels door meer dan 2200 mensen is gesteund.

Lees verder
11 januari 2017

SP: Provincie, kom in actie voor het Refaja

Foto: SP Groningen

Als het aan de SP ligt, komt de provincie Groningen in actie om het Refaja als volwaardig ziekenhuis te behouden voor Stadskanaal en omstreken. Uit interne documenten van Treant Zorggroep, de uitbater van het ziekenhuis, blijkt dat er wordt gespeeld met plannen om de spoedeisende hulp, de intensive care en de verloskunde drastisch te verkleinen, of zelfs geheel te sluiten.

Lees verder
15 februari 2016

SP wil duidelijkheid over ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen

De SP in de Provinciale Staten wil duidelijkheid over de toekomst van de zorg in Noord-Oost Groningen. Met de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda zal op termijn het ziekenhuis in Delfzijl, zoals het er nu is, verdwijnen.

Lees verder
29 juni 2015

Algemene beschouwingen 2015: Zorg

Lees hier de bijdrage rondom Zorg van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2015 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Lees verder
26 juni 2014

Algemene beschouwingen: Laat Groningen Niet Zakken!

Lees hier de woordvoering van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman tijdens de algemene beschouwingen in de provinciale staten van afgelopen woensdag. Volg ons ook op Twitter via @SPProvGroningen en @SandraBeckerman. En op Facebook via LaatGroningenNietZakken.

Lees verder
11 juni 2014

Discussieavond met Henk van Gerven druk bezocht

SP-kamerlid Henk van Gerven ging afgelopen vrijdag de discussie aan over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Groningen. Onder leiding van Sineke ten Horn uitten velen van de bijna honderd aanwezigen hun bezorgdheid over de beschikbaarheid van goede zorg in de provincie.

Lees verder
30 mei 2014

6 juni: discussieavond met Henk van Gerven

Vrijdag 6 juni organiseert de SP samen met de Seniorenpartij Delfzijl een discussieavond over de toekomst van de ziekenhuiszorg in de provincie Groningen. Tweede Kamerlid Henk van Gerven komt hiervoor naar Partycentrum De Bolder in Delfzijl. De avond begint om 20:00. De zaal is vanaf 19:30 open.

Lees verder

Pagina's

U bent hier