h

SP: “Refaja moet volwaardig ziekenhuis blijven”

6 januari 2017

SP: “Refaja moet volwaardig ziekenhuis blijven”

De SP-afdeling Stadskanaal voert vandaag actie voor het behoud van het Refaja-ziekenhuis. Volgens de socialisten is een volwaardig Refaja-ziekenhuis onmisbaar voor de regio. Uit de plannen van Zorggroep Treant, de uitbater van het ziekenhuis, blijkt dat de intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde zal verdwijnen.

De SP staat vandaag in het centrum van Stadskanaal omdat de partij samen met de bewoners van Stadskanaal en omgeving wil strijden voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis.

“Als het gaat om spoedeisende hulp of noodzorg bij bevallingen, dan telt iedere minuut. Wij vinden het daarom onverantwoord om de zorg in de omgeving van Stadskanaal zo uit te kleden”,

aldus SP-Statenlid Cristiaan Şerbănescu. In de toekomst zullen grotere operaties alleen in Emmen worden uitgevoerd.

De SP vraagt bewoners zich aan te sluiten bij de actie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis. SP-afdelingsvoorzitter Krista Noor:

“Wij zullen ons ziekenhuis niet zonder slag of stoot opgeven. We vragen iedereen uit Stadskanaal en omgeving zich aan te sluiten en met ons de strijd voor goede en bereikbare zorg aan te gaan.”

Vanmiddag staat de SP afdeling Stadskanaal in het centrum van Stadskanaal. Hier verzamelen zij handtekeningen van voorbijgangers die zich willen aansluiten bij de actie. Voorbijgangers kunnen op “PAS OP!”-verkeersborden hun handtekening en contactgegevens achterlaten.

De petitie kan ook online worden getekend.

U bent hier