h

Bodemverontreiniging

Beleid en terreinen met bodemverontreiniging, o.a. Eendracht Appingedam

31 maart 2016

SP verklaart Eems tot publiek bezit: “NAM, rot op!”

De SP in de provincie Groningen voerde afgelopen zaterdag actie tegen de plannen van de NAM om afvalwater in de Eems te dumpen. Door de rivier tot publiek bezit te verklaren wil de partij benadrukken dat olie- en gasbedrijven geen zeggenschap horen te hebben over de Groningse natuur. Met ballonnen en slingers hield de SP alvast een afscheidsfeestje voor de NAM.

Lees verder
7 november 2015

SP-succes: Unanieme steun voor onderzoek Borgsweer

Afgelopen woensdag stemden Provinciale Staten unaniem in met een motie van de SP om bij de minister aan te dringen op een onafhankelijk onderzoek naar de gevaren van afvalwaterinjectie in de Groningse bodem bij Borgsweer. Daarnaast willen de Staten dat de uitkomsten van alle onderzoeken naar de risico's openbaar worden.

Lees verder
10 oktober 2015

SP: TTIP is gevaar voor Groningen

Europa staat op het punt een handelsverdrag genaamd TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnerships) met Amerika te sluiten. Het doel van dit verdrag is het wegnemen van handelsbeperkingen. Dit klinkt niet als een groot gevaar. Toch is het verdrag volgens de SP een groot gevaar voor Groningen.

Lees verder
13 juni 2013

Buizenzone: een groot vraagteken

De SP Statenfractie vindt dat er nog teveel onzekerheden zijn om nu een tracé voor een buizenstelsel onder Groningse bodem vast stellen. Die buizen moeten vloeistoffen en gassen voor industrie gaan transporteren van Eemshaven naar Delfzijl. De fractie wil meer onderzoek voordat zij hierover een besluit neemt.

Lees verder
27 februari 2012

Op weg naar schone grond? Niet met lullen, alleen met poetsen!

Bodemvervuiling. Dat is een probleem. Op verschillende locaties in Groningen, Friesland en Drenthe is de grond vervuild. Er zijn vele duizenden locaties waar mogelijk iets aan de hand is. Dat kan gaan om een oude benzinepomp, een oude fabriek of een met rotzooi gedempte sloot.

Lees verder
18 november 2010

Opinie: 'Draagvlak CO2 opslag is niet te koop'

Gisteren werd de deur op een kier gezet voor CO2 opslag in Groningse bodem. Een motie van de SP tegen deze opslag werd verworpen door de Staten van Groningen. Kandidaat Statenlid Jan Hein Mastenbroek schrijft een open brief aan zijn streekgenoten:

Lees verder

U bent hier