h

Blog Sandra Beckerman

29 december 2016

2017 zonder de NAM?

Als je iemand echt wilt kwetsen moet je hem of haar het gevoel geven dat hij of zij er niet toe doet.

De overheid heeft veel mensen het gevoel gegeven er niet toe te doen. Dit is de reden waarom veel mensen boos zijn. Dit is de reden waarom veel Groningers boos zijn.

Lees verder
8 november 2016

Investeer in écht gezond ouder worden!

Zo’n 100 miljoen euro aan publiek geld is al gespendeerd aan een groot bevolkingsonderzoek naar gezondheid, waarvan een deel door de provincie Groningen. Weggegooid geld, vindt fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in de Provinciale Staten van Groningen.

Dit opinieartikel is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 8 november 2011.

Lees verder
24 augustus 2016

De enige manier om angst te dempen is door te dromen

Grote problemen met herstel van schade door gaswinning

90.000 Groningers hebben schade door gaswinning, 15.000 van hen hebben al meermalen schade gehad. Maar 32% van de mensen die meermalen schade hadden voelt zich nog veilig in zijn eigen huis. Dit zijn enkele van de cijfers die ik vandaag hoorde. Vandaag mocht ik een hoorzitting voorzitten.

Lees verder
13 juli 2016

De trieste tombola van Shell

Vorige week vond er in Groningen een loterij plaats. Geen gezellige loterij met een mooie prijs als inzet maar een diep treurige tombola van Shell.

Dit opinieartikel is gepubliceerd op joop.nl op 12 juli 2016.

Lees verder
12 april 2016

De rekenmachine regeert

"Ik goa nait weg mien jong" zegt de 89 jarige mevrouw Commandeur op RTV Noord. Zij woont in woon-zorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek maar moet verhuizen omdat de Zonnehuisgroep het verzorgingshuis gaat sluiten.

Dit opinieartikel verscheen in het Dagblad van het Noorden van 12 april 2016.

Lees verder
20 januari 2016

Groningen is van ons!

In november gebeurde er iets vrij unieks in de Groninger Staten: alle partijen dienden gezamenlijk een motie in waarin ze aangaven dat het meerjarenplan van de nationaal coördinator een stap in de goede richting is maar dat ze graag zouden willen dat er nog 16 punten zouden worden overgenomen.

Nu twee maanden later maken we ons ernstige zorgen of onze voorstellen wel worden overgenomen.

Lees verder

U bent hier