h

Oproep SP: "Menzis, word minder harteloos."

5 mei 2014

Oproep SP: "Menzis, word minder harteloos."

De SP vindt het plan van de zorgverzekeraars om grote delen van de spoedeisende hulp in Groningen te sluiten harteloos. Aankomende woensdag brengt zij Menzis daarom honderd hartvormige ballonnen als ludieke oproep om geen harteloos besluit te nemen.

SP-fractievoorzitter in provinciale staten Sandra Beckerman:

“De zorgverzekeraars kiezen nu met hun portemonnee in plaats van met hun hart. Wij hopen door het aanbieden van zoveel harten Menzis minder harteloos te maken.”

De SP startte enkele weken geleden al een petitie tegen de voorgenomen plannen die inmiddels al ruim tweeduizend keer is ondertekend. Beckerman:

“Menzis kan nog terug. Zij kunnen kiezen voor goede (spoed)zorg voor alle Groningers in plaats van voor hogere sterftecijfers en langere rijtijden. Wij hopen dat ze vandaag luisteren naar deze breed gedragen oproep. Zo niet, dan gaan wij door met onze acties.”

U bent hier