h

Herindeling

Herindeling gemeenten

25 februari 2016

SP wil hoorzitting over herindeling Noord Groningen

De Statenfracties van de SP, GroenLinks en Groninger Belang willen op korte termijn een hoorzitting houden over de herindeling in Noord Groningen. Vorige week vrijdag werd duidelijk dat de zeven gemeenten wel allemaal een herindeling willen, maar niet tot overeenstemming kunnen komen over de te vormen gemeente(n).

Lees verder
4 juli 2014

Herindelen: Alleen van onderop

Gedeputeerde Wilpstra blijft star vasthouden aan het dwingen van gemeenten in de provincie om te fuseren. De SP verzet zich tegen deze druk en benadrukt dat het aan de bevolking van gemeenten zelf hoort te zijn of en met wie ze willen herindelen.

Lees verder
26 juni 2014

Algemene beschouwingen: Laat Groningen Niet Zakken!

Lees hier de woordvoering van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman tijdens de algemene beschouwingen in de provinciale staten van afgelopen woensdag. Volg ons ook op Twitter via @SPProvGroningen en @SandraBeckerman. En op Facebook via LaatGroningenNietZakken.

Lees verder
22 april 2013

'Buurthuizendemocratie mislukt'

De SP heeft grote moeite met de ondemocratische manier waarop de herindelingsplannen in Groningen worden doorgedrukt.

Lees verder

'Groningers aan zet over gemeentegrootte'

De SP heeft grote moeite met de ondemocratische manier waarop de herindelingsplannen in Groningen worden doorgedrukt. SP'er Pim Siegers (Pekela) ging in debat op TV Noord

Lees verder
26 februari 2013

'Bevolking aan zet over gemeentegrootte'

Donderdag presenteert de visitatiecommissie ‘Bestuurlijke Toekomst Groningen’ haar bevindingen over de schaalgrote van de Groninger gemeenten. De SP bedankt de commissie voor haar werk en vindt dat nu de bevolking aan zet is. De partij pleit voor een referendum in alle gemeenten over de toekomstige omvang van die gemeenten.

Lees verder
16 maart 2012

Wie beslist over de toekomst van de Groninger gemeenten?

Volgens de SP past hier maar 1 antwoord; de bevolking zelf toch zeker!

Lees verder
12 oktober 2011

Wie is de baas over de schaal van de gemeente?

De discussie over gemeentelijke herindeling in Provincie Groningen is politiek geneuzel van de regenten op het provinciehuis en gemeentehuizen. Het ergste is nog dat het over de hoofden van inwoners word gevoerd.

Lees verder
31 mei 2006

Hoe denkt de SP statenfractie over de gemeentelijke herindelingplannen in Groningen.

Naar mening van de SP fractie gaat het hier om een ;

Lees verder

U bent hier