h

Kolencentrale Eemshaven

Kolencentrale RWE Eemshaven

29 juni 2015

Algemene beschouwingen 2015: Natuur en Landschap

Lees hier de bijdrage rondom Natuur en Landschap van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2015 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Lees verder
15 mei 2014

Kolencentrale Eemshaven moet direct stoppen

De kolencentrale van RWE in de Eemshaven moet per direct stoppen met draaien. Het college van gedeputeerde staten kan in de ogen van de SP niet hard maken dat de centrale enkel nog maar proefdraait nu er zonder volledige vergunning stroom wordt geleverd.

Lees verder
16 april 2014

Natuurvergunning kolencentrale deugt weer niet

Woensdag 16 april heeft de Raad van State andermaal vastgesteld dat de natuurvergunning voor de kolencentrale van RWE in de Eemshaven niet deugt, ondanks aanpassingen door het college van Gedeputeerde Staten. Dat is geen verrassing voor de SP-statenfractie, omdat deze hier meerdere keren voor heeft gewaarschuwd. Het college wilde echter niet luisteren en krijgt weer het deksel op de neus. De SP blijft daarom van mening dat er geen vergunning afgegeven moet worden en de centrale niet moet gaan draaien.

Lees verder
10 juni 2013

'Nu openheid over nauwe banden tussen provincie en energiereuzen'

NU.nl stelt dat de provincie Groningen zeer nauwe banden heeft onderhouden met NUON en RWE bij de vergunningaanvragen voor een kolencentrale in de Eemshaven. De SP-Statenfractie is geschrokken van het bericht en wil opheldering van het college.

Lees verder
17 april 2013

Natuurvergunning kolencentrale blijft rammelen

Naar aanleiding van het advies van de Commissie Rechtsbescherming heeft Gedeputeerde Staten de natuurvergunning voor de kolencentrale van RWE in de Eemshaven aangepast.

Lees verder
21 juli 2012

Bezwaar maken tegen vergunning kolencentrale

Op 30 juni heeft de Provincie Groningen een vergunning verleend voor de kolencentrale aan de Waddenzee. De SP is altijd tegen deze kolencentrale geweest. Tot donderdag 2 augustus kan iedereen bezwaar maken tegen de vergunning. Greenpeace heeft een voorbeeld bezwaar gemaakt. Wij roepen iedereen die tegen de kolencentrale is op om dat te laten weten door bezwaar te maken. Het kost u een postzegel, maar het is de laatste kans om deze vervuilende centrale tegen te houden!

Lees verder
27 juni 2012

Krachten tegen Kolen

Aanstaande zaterdag verzamelen tegenstanders van de vervuilende kolencentrale in de Eemshaven zich in de binnenstad van Groningen. Op de manifestatie gaat SP-Statenlid Jan Hein Mastenbroek in debat met andere politici. De SP roept medestanders op om zaterdag naar Groningen te komen.

Lees verder
20 juni 2012

Zwarte dag voor de Wadden

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 19 juni 2012 een natuurvergunning afgegeven voor de kolencentrale van de RWE in de Eemshaven. Een eerdere vergunning werd verworpen door de Raad van State door gegronde beroepen van ondermeer Greenpeace.

Lees verder
1 december 2011

Jubelstemming bouw Kolencentrale misplaats

De SP Statenfractie vindt het ongehoord dat provinciebestuur en andere voorstanders van de kolencentrale in de Eemshaven zo enthousiast reageren op de laatste uitspraak van de Raad van State, en daarmee suggeren dat het een gelopen zaak is. In de uitspraak van de raad is de tijdelijke gedoogvergunning die de provincie Groningen verleende voor de bouw van de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven geaccepteerd. Dit geld voor de komende negen maanden.

Lees verder
2 november 2011

Tweede vergunning kolencentrale vernietigd

Na de vernietiging van de natuurvergunning heeft de Raad van State nu ook de vergunning voor de havenuitbreiding in de Eemshaven vernietigd. Deze verruiming is nodig om aanvoer van kolen naar de centrale mogelijk te maken. De Raad van State geeft aan dat deze vergunning had moeten worden betrokken bij die van de kolencentrale. De vergunning is destijds als apart project aangevraagd en gegund door de toenmalige minister Verburg(CDA).

Lees verder

Pagina's

U bent hier