h

Opinie

10 oktober 2015

SP: TTIP is gevaar voor Groningen

Europa staat op het punt een handelsverdrag genaamd TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnerships) met Amerika te sluiten. Het doel van dit verdrag is het wegnemen van handelsbeperkingen. Dit klinkt niet als een groot gevaar. Toch is het verdrag volgens de SP een groot gevaar voor Groningen.

Lees verder
26 november 2013

'Afschaffen goedkope diesel versterkt tweedeling op het spoor'

In Nederland kennen we twee verschillende tarieven voor diesel, een voor bedrijven en een voor particulieren. Die eerste, de goedkope rode diesel waarover minder accijns wordt geheven, verdwijnt.  De gevolgen voor Groningen zijn groot. Dat mede dankzij dit plan de prijzen voor het openbaar vervoer nog verder stijgen is onacceptabel.  De SP wil daarom dat het kabinet met een compensatie komt.

Lees verder
18 maart 2013

'Van megastallen, de dingen die niet voorbij gaan'

SP- Statenleden Jan Hein Mastenbroek en Corné Bezuijen hebben met stijgende verbazing de discussie over megastallen in Groningen gevolgd. Ze vinden het onbegrijpelijk dat coalitiepartijen PvdA en D66 180 graden draaien en daarmee deze stallen mogelijk maken. Bezuijen en Mastenbroek reageren met onderstaand opiniestuk.

Lees verder
21 maart 2012

'De betrouwbare overheid of de onbetrouwbare politiek'

Vandaag spraken Provinciale Staten van Groningen over een plan voor een megastal in Vlagtwedde. Statenlid Jan Hein Mastenbroek blikt terug op het tumultueuze debat.

Lees verder
16 maart 2012

Wie beslist over de toekomst van de Groninger gemeenten?

Volgens de SP past hier maar 1 antwoord; de bevolking zelf toch zeker!

Lees verder
19 oktober 2011

Hoezo verkeersveiligheid en leefbaarheid langs N361?

Al meer dan 30 jaar wordt er gesproken over een verbetering van de N361, de weg vanuit de stad Groningen naar Lauwersoog. De weg doorsnijdt dorpen als Adorp, Sauwerd, Winsum en Mensingeweer. Fiets-, landbouw- en autoverkeer moeten deels van dezelfde weg gebruik maken. Aan deze onveilige en voor de leefbaarheid van de diverse dorpen onwenselijke situatie moet wat worden gedaan. Dat stelt SP- Statenlid Jan Wolters.

Lees verder
14 oktober 2011

SP en de onzin van een kolencentrale

In 2007 is door een meerderheid van Provinciale Staten van Groningen ingestemd met de bouw van een kolencentrale in de Eemshaven. Feit is dat een kolencentrale de meest vervuilende manier van energieopwekking is door de hoge uitstoot van CO2. Niet voor niets worden elders in Europa kolencentrales gesloten. De SP Statenfractie is tegen de bouw van de kolencentrale in de Eemshaven om de volgende redenen.

Lees verder
27 september 2011

Opinie: 'College speelt paniekvoetbal ten koste van mensen in ommeland'

Komend jaar 10 buslijnen minder in Groningen.

Lees verder
18 augustus 2011

SP wil andere, betere inzet provinciaal geld !

Het Provinciebestuur van Groningen is teveel aan het boekhouden en te weinig aan het investeren in de Provincie. Ambities lijken de nieuwe collegepartijen vreemd. Veel bleef bij het oude. VVD, Groenlinks en D66 hebben nauwelijks invloed op het beleid. De boekhouders van de PvdA besturen de provincie, de rest mag aanschuiven. Wij zijn die houding beu. Echt investeren op die plekken waar geld het hardst nodig is, luidt ons devies.

Lees verder
18 november 2010

Opinie: 'Draagvlak CO2 opslag is niet te koop'

Gisteren werd de deur op een kier gezet voor CO2 opslag in Groningse bodem. Een motie van de SP tegen deze opslag werd verworpen door de Staten van Groningen. Kandidaat Statenlid Jan Hein Mastenbroek schrijft een open brief aan zijn streekgenoten:

Lees verder

Pagina's

U bent hier