h

Jan Hein Mastenbroek

Alle berichten van Statenlid Jan Hein Mastenbroek

12 juli 2017

Algemene Beschouwingen 2017: Groningen Bruist

Foto: Jan Hein Mastenbroek

Lees hier de hele bijdrage van de SP-fractie voor de algemene beschouwingen van 2017 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Jan Hein Mastenbroek.

Lees verder
20 juni 2017

SP: Staten moeten Rutte aan zijn woord houden

Foto: Jan Hein Mastenbroek

Provinciale Staten moeten samen optrekken om minister president Rutte aan zijn beloftes te houden, vindt de SP. Afgelopen maandag, 19 juni, is bekend geworden dat het ministerie van Economische Zaken "dwars ligt" bij de totstandkoming van een schadefonds voor Groningen. Dat terwijl premier Rutte nog afgelopen vrijdag beloofde dat de NAM uit het systeem zou gaan en de "regio de baas" moet zijn. Rutte gaf vrijdag nog aan dat er "doorgepakt" moet worden, maar een paar dagen later wordt bekend dat het ministerie dat hierover gaat er niets van wil weten.

Lees verder
11 mei 2017

Mastenbroek: kom op voor inwoners met psychische klachten door schade

Foto: Jan Hein Mastenbroek

De SP-fractie heeft afgelopen woensdag gepleit voor een betere aanpak van psychische klachten en problemen bij de afhandeling van mijnbouwschade. De partij wil weten of in het opzetten van het nieuwe schadeprotocol er voldoende aandacht is voor immateriële schade en heeft het Provinciebestuur opgeroepen zich hiervoor hard te maken.

Lees verder
8 maart 2017

Jan Hein Mastenbroek nieuwe fractievoorzitter

Foto: Jan Hein Mastenbroek
Per 8 maart treedt Sandra Beckerman terug als fractievoorzitter van de Statenfractie van de SP-fractie in Provinciale Staten in Groningen. Zij wordt opgevolgd door Jan Hein Mastenbroek. Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen blijft ze wel lid van Provinciale Staten. Lees verder
25 februari 2016

SP wil hoorzitting over herindeling Noord Groningen

De Statenfracties van de SP, GroenLinks en Groninger Belang willen op korte termijn een hoorzitting houden over de herindeling in Noord Groningen. Vorige week vrijdag werd duidelijk dat de zeven gemeenten wel allemaal een herindeling willen, maar niet tot overeenstemming kunnen komen over de te vormen gemeente(n).

Lees verder
8 september 2015

SP blij met besluit Provincie over windmolenpark N33

De Statenfractie van de SP in Groningen heeft verheugd gereageerd op het besluit van gedeputeerde Nienke Homan om niet te kiezen voor één van de varianten van het windpark langs de N33.

Lees verder
8 september 2015

Teleurstelling: Komst megastal Buijs een voldongen feit

De Statenfractie van de SP in Groningen begrijpt dat het college geen alternatieven heeft, maar is erg ongelukkig met het voorgenomen besluit van Gedeputeerde Staten om de megastal Buijs alsnog toe te staan.

Lees verder
21 augustus 2015

SP-succes: Megastal Vlagtwedde krijgt geen vergunning

De SP-statenfractie is zeer verheugd met het nieuws dat de megastal in Vlagtwedde voor tweeduizend koeien waarschijnlijk geen vergunning kan krijgen. De SP heeft al jaren gestreden tegen megastallen en met name ook tegen deze koeienfabriek van tien hectare.

Lees verder
19 maart 2015

Historische uitslag in Groningen

Foto: SP Groningen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten in Groningen zijn uitgemond in een overweldigende en historische overwinning voor de SP. Zowel in Stad Groningen als in de hele Provincie zijn wij de grootste partij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier