h

Natuur

Ecologische Hoofdstructuur (EHS), Natura 2000, natuurbeheer, natuurbeleidsplan, beheervergoedingen, toestand natuur en landschap

31 maart 2016

SP verklaart Eems tot publiek bezit: “NAM, rot op!”

De SP in de provincie Groningen voerde afgelopen zaterdag actie tegen de plannen van de NAM om afvalwater in de Eems te dumpen. Door de rivier tot publiek bezit te verklaren wil de partij benadrukken dat olie- en gasbedrijven geen zeggenschap horen te hebben over de Groningse natuur. Met ballonnen en slingers hield de SP alvast een afscheidsfeestje voor de NAM.

Lees verder
29 juni 2015

Algemene beschouwingen 2015: Natuur en Landschap

Lees hier de bijdrage rondom Natuur en Landschap van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2015 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Lees verder
26 juni 2014

Algemene beschouwingen: Laat Groningen Niet Zakken!

Lees hier de woordvoering van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman tijdens de algemene beschouwingen in de provinciale staten van afgelopen woensdag. Volg ons ook op Twitter via @SPProvGroningen en @SandraBeckerman. En op Facebook via LaatGroningenNietZakken.

Lees verder
15 mei 2014

Kolencentrale Eemshaven moet direct stoppen

De kolencentrale van RWE in de Eemshaven moet per direct stoppen met draaien. Het college van gedeputeerde staten kan in de ogen van de SP niet hard maken dat de centrale enkel nog maar proefdraait nu er zonder volledige vergunning stroom wordt geleverd.

Lees verder
16 april 2014

Natuurvergunning kolencentrale deugt weer niet

Woensdag 16 april heeft de Raad van State andermaal vastgesteld dat de natuurvergunning voor de kolencentrale van RWE in de Eemshaven niet deugt, ondanks aanpassingen door het college van Gedeputeerde Staten. Dat is geen verrassing voor de SP-statenfractie, omdat deze hier meerdere keren voor heeft gewaarschuwd. Het college wilde echter niet luisteren en krijgt weer het deksel op de neus. De SP blijft daarom van mening dat er geen vergunning afgegeven moet worden en de centrale niet moet gaan draaien.

Lees verder

SP vreest afbraak Groningse natuur

De SP Statenfractie presenteert haar rapport ‘1 voor Natuur’. Dit in reactie op het deelakkoord natuur tussen de regering en de provincies. De SP is tegen het ondertekenen hiervan en roept Gedeputeerde Staten (GS) op dit niet te steunen. De bezuinigingen op natuur en en het afwentelen van de verantwoordelijkheid van de huidige toestand van deze natuur vindt de SP onacceptabel.

Lees verder
15 september 2013

Fietsen langs 5500 jaar macht & pracht valt in de smaak

Voor het eerst bood de Open Monumentendag de kans om, naast het bezichtigen van historische gebouwen, een reis door 5500 jaar geschiedenis te maken. Zaterdag 14 september trotseerde dan ook een bescheiden groep deelnemers onder leiding van SP- statenlid en archeoloog Sandra Beckerman de buien om meer te weten te komen over de geschiedenis van opvallende plekken in het Zuid-Groningse landschap. 

Lees verder
30 augustus 2013

SP-middag over grondpolitiek

Op de grens van Fryslân, Groningen en Drenthe vond donderdagmiddag 29 augustus een middag over de grondpolitiek in die drie provincies plaats. Bestuurders, millieuorganisaties en deskundigen gingen met elkaar in gesprek. Tweede Kamerlid Eric Smaling presenteerde zijn boek “De Laatste Boer”, een verslag van een rondreis door Nederland met ruimtelijke ordening als rode draad. 

Lees verder
19 augustus 2013

De laatste boer in Noord- Nederland

De SP- Statenfracties van Drenthe, Friesland en Groningen organiseren op donderdag 29 augustus een middag over de onstuitbare run op schaarse vierkante meters.

Lees verder
3 juli 2013

Natuur blijft ondergeschoven kindje college

Het provinciebestuur snijdt te rigoureus in Groninger natuur. In haar Nota Natuur staan veel mooie woorden maar wordt definitief afscheid genomen van vele nieuwe natuurgebieden. De SP vindt dit kortzichtig.

Lees verder

Pagina's

U bent hier