h

Jan Wolters

Alle berichten van Statenlid Jan Wolters

14 april 2016

SP blij met OV Basisnet

Foto: SP Groningen
Woensdag 20 april stemmen de Provinciale Staten over het voorstel voor een Basisnet voor het openbaar vervoer in Groningen. De SP is daar blij om. Voor een groot deel van de buslijnen is hiermee voor de komende 10 jaren gegarandeerd dat er iedere dag minimaal 1 keer per uur een bus rijdt. Lees verder
4 maart 2016

SP pleit voor Prijs voor Sportvrijwilliger van het Jaar

De SP in heeft het initiatief genomen tot een prijs voor de Groningse Sportvrijwilliger van het Jaar. Met het jaarlijks uitreiken van de prijs door de Provincie willen we aandacht vragen voor de teruglopende ledenaantallen van sportverenigingen en het maatschappelijk belang van actieve sportvrijwilligers.

Lees verder
20 januari 2016

De worsteling die OV heet

De provinciewet vermeldt waar provinciebesturen verantwoordelijkheid voor zijn. Het organiseren van goed openbaar vervoer in de provincie hoort daarbij. Een groot probleem bij het waarmaken van deze verantwoordelijkheid is, dat het begrip goed uiterst rekbaar is.

Lees verder
26 juni 2015

SP solidair met stakende buschauffeurs

De SP in Groningen verklaart zich solidair met de buschauffeurs die vandaag in Assen actie voeren. Ze demonstreren tegen het de verdringing van echt werk door vrijwillige chauffeurs. De SP steunt deze oproep en is vandaag in Assen om de chauffeurs een hart onder de riem te steken.

Lees verder
24 juni 2015

SP: provincie moet nog meer doen voor werk

Groningen heeft na Flevoland de hoogste werkloosheid van Nederland. 25.000 Groningers zijn werkloos. Vooral veel laagopgeleide zijn werkloos. Ook kunnen nog veel teveel jongeren geen werk vinden. De SP is blij dat het nieuwe provinciestuur, waar zij deel vanuit maakt, eindelijk fors wil investeren in werkgelegenheid.

Lees verder
27 mei 2015

SP: Afvalverwerking is publieke taak

Onlangs werd bekend dat afvalverwerkingsbedrijf Attero door een investeringsfonds wordt kaalgeplukt, met als risico dat het bedrijf zijn taken niet meer kan uitvoeren. De SP heeft zich altijd tegen de privatisering van het afvalbedrijf verzet.

Lees verder
19 maart 2015

Historische uitslag in Groningen

Foto: SP Groningen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten in Groningen zijn uitgemond in een overweldigende en historische overwinning voor de SP. Zowel in Stad Groningen als in de hele Provincie zijn wij de grootste partij.

Lees verder
26 november 2013

'Afschaffen goedkope diesel versterkt tweedeling op het spoor'

In Nederland kennen we twee verschillende tarieven voor diesel, een voor bedrijven en een voor particulieren. Die eerste, de goedkope rode diesel waarover minder accijns wordt geheven, verdwijnt.  De gevolgen voor Groningen zijn groot. Dat mede dankzij dit plan de prijzen voor het openbaar vervoer nog verder stijgen is onacceptabel.  De SP wil daarom dat het kabinet met een compensatie komt.

Lees verder
8 oktober 2013

Overwinning voor Aldel-personeel

De provincie Groningen heeft besloten een krediet te willen verstrekken aan aluminiumsmelter Aldel. Met dit geld kunnen de salarissen van werknemers worden doorbetaald. Voor de SP is deze werkgelegenheid voor 800 mensen doorslaggevend om het voorstel te steunen. Toch heeft de partij ook wel een aantal kanttekeningen.

Lees verder
11 september 2013

Onzekerheid troef rond Aldel

In een merkwaardige bijeenkomst van Provinciale Staten is de toegezegde steun van provincie en Rijk aan Aluminiumsmelter Aldel ingetrokken. De overheden zien geen heil meer in het verstrekken van vier miljoen euro noodkrediet aan het bedrijf.  De SP- Statenfractie heeft met stijgende verbazing de ontwikkelingen gevolgd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier